Qualitat i tradició

Fem productes berguedans amb segell propi

Temps enrere, les masies berguedanes criaven els porcs al llarg de l’any i a l’hivern en feien la matança. Les carns, un cop elaborades, s’assecaven i garantien el subministrament d’aliments per a la resta de l’any. Més endavant, amb el creixement dels pobles, foren els cansaladers els que continuaren amb aquesta antiga tradició.

La missió de Càrniques Valldan és adaptar aquesta tradició als nous temps i fer arribar a col·lectius més grans i diversos de consumidors els productes tradicionals de la cansaladeria de poble, difícilment imitables per la seva peculiar elaboració i per les condicions climàtiques tan especials de la nostra comarca.

Per aconseguir això, posem la màxima cura per treballar amb granges de proximitat. Només així, podem garantir la utilització una excel·lent matèria primera per a l’elaboració dels nostres productes.

Diàriament, en unes estrictes condicions higièniques i ambientals, seleccionem a les nostres instal·lacions les millors peces, que ens permeten disposar d’unes carns immillorables per a l’elaboració dels nostres embotits.

El nostre compromís és elaborar productes més sans i naturals, amb una qualitat i sabor ben diferenciats. Embotits amb segell propi.

Cronologia

 • 1930'sEls inicis amb unes petites botigues

  Lluís Torner Boix obre una petita botiga al poble de la Valldan, junt amb la seva esposa Maria Teresa Badia Escarré.
  *
  Per la seva part, Josep Boix Beringues i la seva esposa Ramona Ballús Planas, durant la postguerra, obren una botiga a Gironella de carnisseria, cansaladeria i ultramarins.
 • 1950'sConsolidació de la botiga

  Superada la dura postguerra, ell negoci va rebre un fort impuls amb la incorporació dels dos fills, Josep i Lluís Torner Badia i les seves esposes, que realment eren qui portaven la botiga.
  *
  El matrimoni Boix-Ballús moren molt joves i la botiga queda en mans dels fills Lluís i Mª Àngels, que continuen amb el negoci.
 • 1960'sProducció, elaboració i venda

  La constància en al feina els permet muntar les seves pròpies granges i tancar el cercle: venien carn i elaboraven embotits a partir dels mateixos porcs que ells criaven.
  *
  Als pocs anys el Lluís deixa la botiga en mans de la Mª Àngels i s'incorpora de soci i treballador de Catalana de Pinsos, empresa ramadera productora de pinsos, especialment del ram del porc. Es produeixen els garrins i l'engreix del porc.
 • 1980'sTercera generació

  La botiga i l’obrador s’havien quedat petits i amb l’arribada de la tercera generaci, Jordi i Josep Torner es dóna un altre impuls al negoci.
  *
  Per a tancar el cercle, la decisió de'n Lluís per fer un pas més dintre d'aquest cercle i és quan es fa la fusió amb la família Torner per crear Càrniques Valldan SA.
 • 1988Neix Càrniques Valldan S.A.

  Es crea l’actual Càrniques Valldan S.A. fruit de la unió de la família Torner amb Lluís Boix Ballús, xarcuter i ramader de Gironella. La idea de negoci era controlar totes les fases del procés: criar el porc, engreixar-lo, sacrificar-lo i transformar les seves carns en aliments de qualitat per fer-los arribar al màxim de nombre de famílies.
 • 1992Noves instal·lacions

  L'elaboració d'embotits passa de l'obrador de la Valldan a la nau del polígon industrial de la Valldan de Berga, que ja acollia l’especejament i la distribució de les carns dels porcs i dels xais. S'amplien les instal·lacions.
 • 2004Segona ampliació

  Es fa una segona ampliació de les instal·lacions per poder fer front al fort creixement de la demanda d’embotits.
 • 2007Nova planta a Avià

  S'inaugura una nova planta a Avià, on es fan els llescats. La planta disposa de les tecnologies més modernes per envasar els productes amb els formats de film rígid, flexible i skin.
 • 2010Especialització

  Degut al creixement de la producció de l’embotit, es fa incompatible amb l’especejament, per la qual cosa es decideix deixar aquesta branca de l’activitat i especialitzar-se en l’elaboració d’embotits.
 • 2019Present i futur

  Gairebé un segle desprès que el rebesavi Lluís va obrir la botiga, ja hi ha la quarta generació de Torner a l’empresa amb el Lluís i el Jordi.
Durant tots aquests anys s’ha conservat l’essència de la casa: treballar pel client de manera honesta, oferint productes de qualitat seguint les receptes i manera de fer artesanal que cada generació ha après de l’anterior.